Inställningar

Under inställningar kan både bildbankens utseende och funktion ändras för att bättre passa era behov.

Utseendeinställningar

Användarens inställningar styr hur bildbanken ser ut och fungerar och gäller bara för ett konto.

Inställning Beskrivning
Visa titlar Visar titlar under tumnaglar
Visa bildinfo Visar arkiv, storlek och detaljerad information under tumnaglar.
Storlek tumnaglar Hur stora tumnaglarna ska vara, hur många som visas per rad.
Tumnagelns format Kvadratisk tumnagel beskär alla bilder till en kvadrat medan proportionelig visar hela bilden i bildens proportion

Filöverföring

Inställningar för filöverföring styr hur filer hanteras vid upp- och nedladdning.

Inställning Beskrivning
Ursprungligt filnamn Använd filnamnet som bilden hade vid uppladdning när bilden laddas ner
Filnamn som titel Om aktiverat så används aldrig titel från metadata, utan filnamnet används som titel
Förvalt arkiv Vilket arkiv som ska vara förvalt vid uppladdning. Kan till exempel vara ett arkiv för arbetsbilder.

Inställningar för organisationen

Organisationsinställningar gäller för alla användare i bildbanken.

Inställning Beskrivning
Valfria taggar Om användaren ska kunna välja andra taggar än de de administratören lagt in under Inställningar / Taggar
Tagga bilder vid uppladdning Om taggningsrutan ska visas när bilder laddas upp.
Navigering i sidovy Visar en sidovy för snabbare navigering.
Sortering I vilken ordning bilderna ska sorteras när de visas.

Övriga val under inställningar